Κλείσιμο

Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
Αφαίρεση από το καλάθι
Κωδικός: {{ item.code }}
{{ key }}: {{ value }}
{{item.total_discounted_price}} {{item.total_price}}
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
Λογότυπο ΕΣΠΑ
Τηλεφωνικές παραγγελίες +30 22510 29840
Δωρεάν παράδοση για παραγγελίες άνω των 39€
Ασφαλείς Συναλλαγές

Γιάννης Α. Καρατζάς

Ο Γιάννης Α. Καρατζάς γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1952. Αποφοίτησε από το 5ο Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια από το Β’ Γυμνάσιο Αρρένων Μυτιλήνης. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο Ντάρμσταντ (Darmstadt) Δ. Γερμανίας. Εργάστηκε στο Δημόσιο από θέσεις ευθύνης και συνταξιοδοτήθηκε τέλη του 2014 ως προϊστάμενος της Δ/νση ΠΕ.ΧΩ.ΣΧ. Βορείου Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. 

Με τη φωτογραφία ασχολείται από τα  φοιτητικά του χρόνια και είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Φωτ. Ετ. Μυτιλ. (ΦΕΜ). Από το 1979 φωτογραφίζει και καταγράφει τις αυτοφυείς ορχιδέες της Λέσβου. Εξειδικεύεται γενικότερα στη φωτογραφία φύσης. Παράλληλα με το φυσικό ενδιαφέρεται και για το δομημένο περιβάλλον της Λέσβου, καταγράφοντας τα γνήσια στοιχεία της Λεσβιακής Αρχιτεκτονικής κυρίως δε της Μικροαρχιτεκτονικής. Οι φωτογραφίες του, είναι καταγραφικές και τις χρησιμοποιεί σαν εργαλείο τεκμηρίωσης των κειμένων του για το φυσικό και δομημένο περιβάλλον της Λέσβου με τα οποία και καταπιάνεται συστηματικά. 

Στο συγγραφικό του έργο, περιλαμβάνεται σειρά βιβλίων και πλήθος άρθρων και ανακοινώσεων σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά (κατά κύριο λόγο) περιοδικά. Σ αυτά περιλαμβάνεται και το βιβλίο «Λέσβος, Φύση και Πολιτισμός – Ο Κόλπος Καλλονής» το οποίο έχει επίσης εκδοθεί στην αγγλική, την τουρκική και την ρωσική γλώσσα. 

Σχετικά προϊόντα