Κλείσιμο

Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
Αφαίρεση από το καλάθι
Κωδικός: {{ item.code }}
{{ key }}: {{ value }}
{{item.total_discounted_price}} {{item.total_price}}
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
Λογότυπο ΕΣΠΑ
Τηλεφωνικές παραγγελίες +30 22510 29840
Δωρεάν παράδοση για παραγγελίες άνω των 39€
Ασφαλείς Συναλλαγές
Παναγιώτης Σ. Σκορδάς

Παναγιώτης Σ. Σκορδάς

Ο Παναγιώτης Στυλ. Σκορδάς γεννήθηκε το 1967 στην Αγιάσο, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Πήρε τον τίτλο του διδάκτορα Νεοελληνικής Φιλολογίας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα Διδακτορικής Διατριβής «Το αφηγηματικό έργο του Αργύρη Εφταλιώτη».

Από το 1992 υπηρετεί ως φιλόλογος σε διάφορα σχολεία της Λέσβου. Από το 2009 έχει οργανική θέση στο Μουσικό σχολείο Μυτιλήνης. Την περίοδο 2006-2009 διετέλεσε Υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου. Από τον Αύγουστο του 2017 είναι Διευθυντής στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «Γιάννης & Αριστείδης Δελής».

Μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων Λέσβου και της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων από το 1992, επιμελήθηκε 5 εκδόσεις του Συνδέσμου, το Σεμινάριο 37 της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων καθώς και άλλους 9 τόμους Λεσβιακού ενδιαφέροντος.

Από το 1995 επιμελείται τις σελίδες βιβλίου της εφημερίδας Αιολικά Νέα (μέχρι το 2001) και του Εμπρός (από το 2002 μέχρι σήμερα). Με ανακοινώσεις του έχει πάρει μέρος σε πολλά συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες. Κείμενα και μελέτες του, φιλολογικού ενδιαφέροντος, δημοσιεύονται σε συλλογικούς τόμους και σε διάφορα περιοδικά. Βιβλιοκριτικές του έχουν δημοσιευτεί στις εφημερίδες Καθημερινή και Αυγή και στα περιοδικά Αντί, Θαλλώ, Περίπλους, Δρομολόγιο, Θέματα Λογοτεχνίας, Νέα Παιδεία, Εκπαιδευτικά, Φιλολογική και σε πολλές  εκδόσεις Λεσβιακών συλλόγων.

Το 2012 κυκλοφόρησε με δική του επιμέλεια και επιλογή κειμένων το 25ο τεύχος του  περιοδικού ΕΝΕΚΕΝ της Θεσσαλονίκης με τίτλο «Η Λέσβος της ψυχής μας».

Έχει κυκλοφορήσει τα βιβλία:

  • Πρόσωπα. Συζητήσεις και Συνεντεύξεις με σημαντικούς ανθρώπους (Πρόλογος: Παντελής Μπουκάλας), Αιολίδα 2014,
  • Αναγνώσεις. Βιβλία που σημάδεψαν τη μνήμη και τον χρόνο (Πρόλογος: Αναστάσιος Στέφος), Αιολίδα 2016,
  • Αδιάντροπα του κλήδονα. Τα κάψαλα και ο κλήδονας στη Λέσβο, Mythos Books 2017
  • Συναντήσεις. Συζητήσεις και Συνεντεύξεις με σημαντικούς ανθρώπους (Πρόλογος: Ανθούκλ Δανιήλ), Mythos Books 2020  
  • Για τη Μαρία Αναγνωστοπούλου, Mythos Books 2022 

Από το 2011 είναι υπεύθυνος και επιμελητής της ετήσιας έκδοσης Λεσβιακό Ημερολόγιο. Γράμματα-Τέχνες-Πολιτισμός, στο οποίο επίσης δημοσιεύει μελέτες του και γράφει τα εισαγωγικά κείμενα. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί δεκατρείς τόμοι με πάνω από 5000 σελίδες.

Σχετικά προϊόντα