Κλείσιμο

Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
Αφαίρεση από το καλάθι
Κωδικός: {{ item.code }}
{{ key }}: {{ value }}
{{item.total_discounted_price}} {{item.total_price}}
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
Λογότυπο ΕΣΠΑ
Τηλεφωνικές παραγγελίες +30 22510 29840
Δωρεάν παράδοση για παραγγελίες άνω των 39€
Ασφαλείς Συναλλαγές

ΝΗΣΟΣ ΛΕΣΒΟΣ

Νήσος Λέσβος

Η Λέσβος, γνωστή και ως Μυτιλήνη, είναι ένα ελληνικό νησί στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Το νησί έχει μια μακρά και πλούσια ιστορία που χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πίσω.

Πρώιμη ιστορία

Η Λέσβος κατοικείται από την παλαιολιθική εποχή, γύρω στο 10.000 π.Χ. Το νησί ήταν σημαντικό κέντρο του αιολικού πολιτισμού τον 8ο αιώνα π.Χ. και η ποιήτρια Σαπφώ γεννήθηκε στο νησί γύρω στο 630 π.Χ. Τον 6ο αιώνα π.Χ., η Λέσβος περιήλθε στην περσική κυριαρχία και το 477 π.Χ., εντάχθηκε στη Δηλιακή Συμμαχία.

Κλασική περίοδος

Τον 5ο αιώνα π.Χ., υπό την αθηναϊκή κυριαρχία, η Λέσβος έγινε σημαντικό κέντρο εμπορίου και πολιτισμού. Στο νησί έζησε για ένα διάστημα ο διάσημος φιλόσοφος Αριστοτέλης, διδάσκοντας τον Μέγα Αλέξανδρο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το νησί ήταν γνωστό για το κρασί, το ελαιόλαδο και τα υφάσματα.

Ρωμαϊκή και Βυζαντινή Περίοδος

Τον 2ο αιώνα π.Χ., η Λέσβος περιήλθε στη ρωμαϊκή κυριαρχία και τον 4ο αιώνα μ.Χ., έγινε μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το νησί ήταν ένα σημαντικό κέντρο του χριστιανισμού, με πολλές εκκλησίες και μοναστήρια χτισμένα. Τον 7ο αιώνα η Λέσβος δέχτηκε την εισβολή των Σλάβων και γνώρισε μια περίοδο παρακμής.

Τουρκοκρατία

Το 1462, η Λέσβος κατακτήθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και έγινε σημαντικό κέντρο της οθωμανικής διοίκησης. Το νησί ήταν γνωστό για την παραγωγή σαπουνιού και τη ναυπηγική βιομηχανία του. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πολλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί αναγκάστηκαν να εξισλαμιστούν.

Σύγχρονη Ιστορία

Η Λέσβος εντάχθηκε στην Ελλάδα το 1912, μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους. Κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο το νησί καταλήφθηκε από τους Γερμανούς και υπέστη σημαντικές ζημιές. Τον 20ο αιώνα, το νησί έγινε σημαντικό κέντρο μετανάστευσης, με πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες να φτάνουν στη Λέσβο αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Σήμερα, η Λέσβος είναι γνωστή για τα όμορφα τοπία, τα παραδοσιακά χωριά και τα ιστορικά μνημεία της. Είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για όσους αναζητούν τη φυσική ομορφιά των νησιών του Αιγαίου, καθώς και για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία και τον πολιτισμό.